#KultTour365

Tuotatteko näyttelyitä, tapahtumia, työpajoja tai teemailtoja? Haluaisitteko kertoa toiminnoista myös nuorille?

Nyt sinulla on mahdollisuus ilmoittaa tapahtumia ja toimintoja ympäri vuoden!

Klikkaa ja ilmoita!

Back Title

This is where the text for the back of your card should go.

Klikkaa!
syys
5
to
Osamu Tezuka ja MangaMania! -näyttelyt Tampereen taidemuseossa @ Tampere, Tampereen Taidemuseo
syys 5 2019 – tammi 5 2020 Koko päivä

Aika: 7.9.2019 – 5.1.2020
Paikka: Tampereen taidemuseo
Tapahtumalaji: Kuvataide, Näyttelyt
Pääsymaksu: 11 / 5 €
Järjestäjä: Tampereen taidemuseo

Osamu Tezuka ja MangaMania! -näyttelyt Tampereen taidemuseossa

Japanilaisen mangan luojaksi ja jumalaksi nimitetyn Osamu Tezukan (1928–1989) originaaliteoksista koostuva näyttely Osamu Tezuka – Mangan jumala on hänen ensimmäinen museonäyttelynsä Euroopassa. Se on toteutettu yhteistyössä tokiolaisen Osamu Tezuka Productionin kanssa ja kattaa museon keski- ja yläkerroksen.

Manga tarkoittaa japanilaista sarjakuvaa. Japanilaisissa lehdissä ja pokkareissa päivittäin julkaistavia sarjakuvia lukevat kaiken ikäiset ihmiset niin kodeissaan kuin julkisilla paikoilla. Sarjakuvan merkitys Japanissa on paljon laajempi kuin Euroopassa. Manga lukuisine eri alalajeineen muodostaa suurimman osuuden japanilaisista kustannusmarkkinoista, ja se on vähitellen saanut maailmanlaajuisen yleisön Suomea myöten.

Nykyaikaisen mangan perustajan Osamu Tezukan näyttelyssä on esillä noin 200 originaaliteosta hänen uransa eri vaiheilta. Näyttelyssä nähdään Tezukan tunnetuimpia sankarillisia sarjakuvahahmoja urhoollisesta Atom-robotista mangan ensimmäiseen naispuoliseen sankariin Princess Knightiin. Tezuka loi mittavan uransa aikana nykymuotoisen mangan eri tekniikat, joista tunnetuimpiin kuuluu hänen elokuvamainen piirrostyylinsä ja suurisilmäiset manga-hahmot. Hänen manga-taiteensa oli kerronnallista, psykologisesti tarkkanäköistä, yhteiskunnallisesti kantaaottavaa ja arvomaailmaltaan syvästi humaania.

Osamu Tezukaa pidetään paitsi mangan, myös animen isänä ja häntä on kutsuttu Japanin Walt Disneyksi. Näyttelyssä nähdään mangan lisäksi katkelmia hänen tunnetuimmista anime-elokuvistaan. Animella tarkoitetaan japanilaista animaatiota. Monet tunnetuista anime-elokuvista perustuvat mangaan, niin myös Tezukan kohdalla.

MangaMania!

MangaMania! -näyttely on toteutettu yhteistyössä japanilaisen mangan johtavien tutkijoiden kanssa, jotka työskentelevät Kyoto International Manga Museumissa ja Kyoto Seika University International Manga Research Centerissä. Näyttely luotaa manga-taiteen perusteita eri lajityypeistä suosituimpiin julkaisuihin ja mangan sosiaali- ja kulttuurihistoriallisiin sekä tuotannollisiin kysymyksiin.
Näyttelyiden ohessa järjestetään useita manga- ja Japani-teemaisia tapahtumia, joista ensimmäinen on näyttelyn avajaisviikonloppuna 7.9. pidettävä Mangan yö.

Vuosi 2019 on Suomen ja Japanin diplomatiasuhteiden 100-vuotisjuhlavuosi. Manga-näyttely liittyy osaltaan juhlavuoden ohjelmistoon.

Aukioloajat

  • ti–to 9–17
  • pe 9-18
  • la–su 10–18
  • ma suljettu
marras
30
la
Joulukalenteri @ Kangasala, Pääkirjaston kelloseinä
marras 30 – joulu 26 Koko päivä

Joulukalenteri kootaan nuorten piirustuksista, joista t2+r taidekollektiivin mediataiteilija Niko Tiainen luo ja animoi näyttävän projisoidun joulukalenterin. Joulukalenterin luukku avautuu ja heijastetaan pääkirjaston kelloseinään. Joulukalenterin yhden luukun animaatio kestää n. 4 minuuttia, ja se vaihtuu päivittäin. Joulukalenteri pyörii kello 07.00-10.00 aamulla ja illalla 15.00-21.00 välisen ajan jouluun saakka. Tavanomaisen ruudun tai valkokankaan sijaan video mapping -tekniikalla luotu projisoitu ja animoitu joulukalenteri tuo eläväksi projisoidun rakennuksen. Kangasalan nuorten joulukalenteri tuo elämää Kangasalan keskustaan. Vuoden pimeimpään aikaan päivittäin avautuva koko kaupungin yhteinen kalenteri tuo iloa kaikenikäisille.

joulu
11
ke
Joululeipomuksia @ Nuorisotila Majakka
joulu 11 @ 14:30 – 18:00
Joululeipomuksia @ Nuorisotila Majakka

Tällä kertaa Majakan avoimissa ovissa saadaan nauttia joulun tuoksuista erilaisia jouluherkkuja leipoessa. Lopuksi maistellaan yhdessä aikaansaannoksia.

Suunnattu 5-luokkalaisille ja sitä vanhemmille. Tervetuloa!

 

Lisätietoja
nuoriso- ja liikuntaohjaaja Marjo Niittymäki, p. 040 335 4263, marjo.niittymaki@urjala.fi

joulu
14
la
Maalaustapahtuma; Pirkkalan joulukalenterin luukku 14 @ Pirkkala, Pirkkalan pääkirjasto
joulu 14 @ 10:00 – 15:00

Tule maalaamaan kanssani itsellesi tai ystävällesi lahjaksi oma suojelusenkeli, ikä raja 7 – 107 vuotta.

Special Voice Pirkanmaan osakilpailu @ Tampere, Monitoimitalo 13
joulu 14 @ 11:30 – 16:00

Nyt kaikki Vimmalla mukaan maksuttomaan Special Voice -tapahtumaan Monitoimitalo 13:ssa! Kannusta oma kilpailijasi voittoon! Special Voice on valtakunnallinen on laulu- ja lauluntekokilpailu erityisille, josta järjestetään osakilpailuja eri puolella Suomea.

Pirkanmaan osakilpailu järjestetään Tampereella la 14.12. klo 11.30-16 Monitoimitalo 13:ssa! (Satakunnankatu 13, käynti Pellavatehtaankadun puolelta). Tapahtumassa on myös tapahtumatori, oheisohjelmaa sekä päätösdisco.

Tule kannustamaan Pirkanmaan 12 kilpailijaa. Osakilpailusta valitaan 2 finalistia, jotka pääsevät mukaan valtakunnalliseen loppukilpailuun Turkuun helmikuussa 2020!

Pirkanmaan osakilpailu-tapahtuman järjestää Vimmart ry yhteistyössä Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden kanssa.
joulu
18
ke
Majakan pikkujoulut @ Urjala, Nuorisotila Majakka
joulu 18 @ 14:30 – 18:00
Majakan pikkujoulut @ Urjala, Nuorisotila Majakka

Majakan kauden päättäjäsiä vietetään pikkujoulutunnelmissa. Ovet aukeavat seuraavan kerran tammikuussa.

Suunnattu 5-luokkalaisille ja sitä vanhemmille. Tervetuloa!

 

Mukavaa ja rauhaisaa joulunaikaa!

 

Lisätietoja
nuoriso- ja liikuntaohjaaja Marjo Niittymäki, p. 040 335 4263, marjo.niittymaki@urjala.fi

tammi
25
la
Kehruukurssi @ Urjala, Pajalan kotieläinpiha
tammi 25 @ 10:00 – 16:00

Kurssilla harjoitellaan langan kehräämistä värttinällä ja rukilla ja kurssi on kaikille avoin. Kaikki tarvikkeet löytyvät paikan päältä. Halutessasi voit ottaa mukaan karstan, lampaanvillaa tai vaikka koirankarvoja. Tapahtuma on osa Urjalan 4H-yhdistyksen ”Hyvinvointia, työtä ja tuloa luonnosta” -hanketta.

helmi
8
la
Käpyaskartelupaja @ Urjala, Urjalan 4H-yhdistyksen toimisto
helmi 8 @ 13:00 – 15:00

Tervetuloa Urjalan 4H-yhdistyksen järjestämään käpyaskartelupajaan, joka toteutetaan osana Leader-rahoitteista Hyvinvointia, työtä ja tuloa luonnosta -hanketta. Kurssi on maksuton ja suunnattu lapsille, mutta aikuisetkin saavat osallistua. Kurssilla tehdään omavalintainen käpytyö, joka voi olla esim. käpykranssi.

helmi
15
la
MOVES 2020 Pirkanmaan aluetapahtuma @ Pitkäjärven liikuntahalli, Kangasala
helmi 15 – helmi 16 Koko päivä
MOVES 2020 Pirkanmaan aluetapahtuma @ Pitkäjärven liikuntahalli, Kangasala

Nuori Kulttuuri vuosi 2020 on tanssin vuosi, joka päättyy valtakunnalliseen SottiisiMoves2020- tanssifestivaaliin kesäkuussa Tampereella https://sottiisi.fi/  Esiintyvät ryhmät Tampereen valtakunnalliselle festarille valikoituvat reilusta kahdestakymmenestä aluetapahtumien katselmuksesta ympäri Suomen.

Pirkanmaan aluetapahtumien katselmuksiin ovat tervetulleita kaikki 10-20-vuotiaat vähintään kahden tanssijan ryhmät harrastus- tai kokemustaustasta riippumatta. Lisätietoja säännösitä ja valtakunnallisesta tapahtumasta https://nuorikulttuuri.fi/

Kangasalan aluetapahtumaan pääsee ilmoittautumaan tämän linkin kautta https://airtable.com/shrBFSvrdwlTNgaOp 19.1.2020 saakka.

 

helmi
26
ke
Jäähalliralli @ Tampere, Tesoman jäähalli
helmi 26 @ 12:30 – 14:30

Jäähalliralli on koko perheen luistelutapahtuma.

Ohjelmassa on lämäritutka, taitorata, eläinmaskotteja, leikkejä ja vapaata luistelua. Myös piha-alueelta löytyy jäämaalausta ja makkaraa.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja tapahtuma on ikärajaton.

 

Yhteystiedot:

Ilona Kivelä

040 800 4625

ilona.kivela@tampere.fi