SNAP lasten ja nuorten valokuvafestivaalin avajaiset

10.11. 15:00 - 17:00
Vooninkisali
Address: Väinö Linnan aukio 13

SNAP – lasten ja nuorten valokuvafestivaali

Valokuvakeskus Nykyaika on mukana Suomen valokuvataiteen museon syksyllä 2017 käynnistämässä valtakunnallisessa SNAP – lasten ja nuorten valokuvafestivaalihankkeessa, joka huipentuu 10.-18.11.2018 järjestettävään valokuvafestivaaliin. Tampereella festivaalin päänäyttämönä toimii Vooninkisali Väinö Linnan aukiolla Finlaysonilla, jossa järjestetään näyttely sekä yleisölle avointa, maksutonta ohjelmaa koko viikon ajan.

Valokuvataiteen museo käynnisti syksyllä 2017 yhdessä seitsemän alueellisen valokuvakeskuksen kanssa laajan yhteishankkeen jonka tavoitteena oli tuoda lasten ja nuorten mielipiteet ja unelmat kuvina julkisiin tiloihin ympäri Suomea. Kevään aikana järjestetyissä SNAP-työpajoissa tuhannet 6-19 vuotiaat pääsivät valokuvaamaan ammattitaiteilijoiden ohjauksessa.

Valokuvakeskus Nykyaika järjesti kolme Saara Sillanpään ohjaamaa työpajakokonaisuutta 11-19-vuotiaille lapsille ja nuorille Vesilahdella ja Tampereella. Työpajoissa keskityttiin siihen mikä lapsille ja nuorille itselleen on tärkeää. Valokuvia lähestyttiin nuoria kiinnostavien aihepiirien ja teemojen lisäksi myös niiden kuvaajien kautta, joita nuoret itse ihailevat.

Työpajoissa syntyneet kuvat esitetään 10.-18.11.2018 järjestettävillä SNAP – valokuvafestivaaleilla. Kuvat ovat esillä näyttelynä Vooninkisalissa ja projisointina Siperiassa. Näyttelyn lisäksi järjestetään vaihtuvaa ohjelmaa.

10.11. Näyttelyn avajaiset klo 15-17